Egomieli vai sydämen tie 2



Miten voi päästä sydämen tilaan?



Kun elät maailmassa ja katselet ympärillesi, valintoihisi, ammatti- ja perherooliisi, luomiisi olosuhteisiin ja muodostamiisi käsityksiin, huomaat niissä tapahtuneen muutosta elämän kuluessa. Sinusta voi tuntua kuin eläisit toista elämää tai kuin et tuntisi kymmenien vuosien takaista minää nykyiseksi itseksesi. Voit miettiä, kuka tuo ihminen oli ja miksi hän teki juuri noita ratkaisuja elämässään tuolloin. Ehkä et nyt valitsisi samoin tämänhetkisellä elämänkokemuksellasi, tietoisuudellasi ja ymmärrykselläsi. Silti kaikki eletyn elämän kokemukset ovat johtaneet sinut tähän pisteeseen, missä nyt olet. Siksi elämänhistoriaa on syytä arvostaa ja kiittää ja sen jälkeen päästää irti ja vapautua elämään nyt-hetkessä täysin valppaana tekemään uusia valintoja ja ilmentämään todellista aitoa olemustasi, vapautua egomielen ohjauksesta ja saapua sydämen tilaan.

Vaikka egomielen ohjaus voi tuntua painostavalta ja miltei käytännön pakon sanelemalta, kun katselet yhteiskunnan ilmiöitä millä saralla tahansa, niin silti voit vapautua sen otteesta. Tähän et edes tarvitse kursseja, tiedon ostamista oppimateriaalin muodossa tai kumartelua  :) Et ulkopuolista gurua, et ohjattua polkua etkä henkisen opettajan tukea. Oikeastaan sydäntietoisuuden kehitys vain hidastuu, jos yrität elää toisen oppien mukaista elämää ja kulkea samoja jalanjälkiä. Luota siihen, että sinussa on kaikki tieto, kun aloitat matkasi egomielen ohjauksesta sydämeesi.

Todellinen sydäntietoisuudessa elävä ei edes halua olla guru tai opettaja, eikä tarvitse ihailua ja palvontaa tai halua hallita elämääsi sovittaen sen palvelemaan omaansa esim. vastikkeellisen pyyteellisen rakkauden janoon, jota taas egomielen ohjauksessa oleva kipeästi tarvitsee. Tämä onkin yksi tärkeä havainto, kun mietit valintojasi elämässä. Siksi gurujen seuraamisessa on omat riskinsä ja vääjäämättömänä tuloksena tietoisuuden kasvun hidastuminen. Annat ohjenuorat silloin toisen egomielelle ja oma kasvusi hidastuu.

Kun valitset sydämen tien elämästä tulee opettajasi ja sinusta tarkkaavainen kuulija, näkijä ja havannoija. Kaikki on sinussa vain odottamassa heräämistä ja sanomista kyllä uuden askeleen ottamiselle, paluulle sydämen tietoon. Se on sinulle kuuluva perusoikeutesi ja synnyinlahjasi. Sen kautta saavutat, kiitollisen läsnäolon, elämisen riemun ja hyväksyvyyden niin anteeksiannossa kuin valmiudessa tehdä sinulle sopivia elämänvalintoja ja rohkeutta ilmentää itseäsi sydämen viisaudella.

Antaessasi maailmankaikkeudelle luvan avata silmäsi, herätä ja tiedostaa egomielen tavat ja metkut, astut tietoisuuden laajentumiselle, joka on avain hyväksyvyydelle ja dualismin ylittämiselle tai oikeastaan sen hyväksyvälle ymmärtämiselle.



Dualismi ja hyväksyvä ymmärrys


Dualismi kuuluu maailmaan. Se on sinussa ja minussa, asioiden eri puolissa ja tulkinnoissa. Meissä on edustettuna sekä valo-olento, mutta myös varjopuoli. Dualismi näkyy hyvinä ja huonoina piirteinä sekä vahvuuksina ja kehittyvinä puolina. Varjopuoli on syyttävä, painostava, pelkojen täyttämä ja tuhoavakin ehdollistunut kuva siitä, mihin meidän tulisi pystyä, millaisia meidän tulisi olla ja mihin meidän tulisi pyrkiä ollaksemme hyväksyttyjä ja toivoessamme näillä roolituksilla saavamme vastikkeellista rakkautta. Varjopuoli on kuin ulkopuolelta ojentava malli, jolle et koskaan riitä, kelpaa ja joka saa sinut murtumaan. Se saa voimaa ja on yhteydessä maapallon kollektiiviseen varjoon, joka on pelko- ja suoritusperusteinen tumma kaapu maapallon ajatus- ja energiakentässä.

Kollektiivinen tietoisuus on maapalloa ympäröivä ihmisten yhteinen muisti ja alitajunta. Kollektiivinen tietoisuus sisältää ihmiskunnan roolimallit, ihmisyyden kehityksen, historian, tunteet, tuskan, kyvykkyyden, myötätunnon, rakkauden, mutta myös pelon, ahneuden, ilkeyden, vallan ja hallinnan muodot. Se on kuin ihmiskunnan ja maapallon yhteinen kenttä tunnelmineen ja energioineen, joka ympäröi meitä halusimme tai emme ja johon me kaikki ihmiset vaikutamme ja se vaikuttaa meihin, tiedostimme sitä tai emme.  Ihmisissä se näyttäytyy niin negatiivisina ilmiöinä kuin positiivisina vaikutuksina ja oivalluksina riippuen ihmisen omasta sisäisestä maailmasta ja tietoisuuden tasosta ts. mitä hän vetää omalla olemuksellaan puoleensa, miten tulkitsee energiajärjestelmän ja auran kautta (tukokset, reiät) ja minkä valinnan hän on mielellään ja tietoisuudellaan tehnyt esim. seuraako negatiivistä vai positiivista polkua.


Negatiivisella ja positiivisella polulla ja tapahtumilla (energioilla) on jatkuva jännite ja valitsemansa polun kautta ihminen käy läpi omaa oppimistaivaltaan. Lopulta inkarnaatiopolut yhdistyvät, koska kaikki kuitenkin on lähtöisin samasta lähteestä, universaalista tietoisuudesta.  Maapallo on siitä verraton paikka henkisessa kasvussa, koska täällä vastakohdat ovat niin selkeästi edustettuina ja sidottuna mayaan eli kollektiiviseen harhaan (ilmiömaailmaan). Herääminen ja poisoppiminen kollektiivisesta harhasta tietoisuuteen ja tiedostamiseen on vaativa prosessi, jossa ehdollistumista kuoriudutaan asteittain pois.

Herääminen voi tapahtua nopeasti esim. kriisien kautta tai sitten kestää useita elämiä. Siksi maapallo on henkimaailmalle niin rakas paikka ja erityinen paikka.

 Dualismi ei ole mitään, mitä pitäisi paeta tai torjua väkinäisesti, vaan asian kohtaaminen liittyy tietoisuuden tilaan. Kun palaat egomielen ohjauksesta sydämen tilaan, alat näkemään ihmiset eri tavalla, heidän menneisyytensä, syyt ja seuraukset toimilleen, käyttämänsä negatiiviset pakokeinot, defenssit (mielen keinot torjua epämiellyttäviä asioita tietoisuudesta), ristiriidat teoissa ja tunteissa, asioiden ja ihmisten perimmäiset motiivit ja vaikuttimet, tuska- ja tunnetraumat ja menneisyyden ehdollistumat. Sinussa on vapauttavaa myötätuntoa, joka antaa tilaa toisenkin ihmisen käydä läpi omaa oppimispolkuaan ja todellisuuteen havahtumista. Et hoputa, sido toista väkinäisesti itseesi, tuomitse poikkeavia mielipiteitä tai halua muuttaa toista pakonomaisesti, vaan annat hänen reaktioilleen tilaa ja aikaa lempeästi hyväksyen. Tiedostat, että herääminen on pitkäaikainen prosessi ja haastaa polunkulkijan moneen kertaan aina uudestaan hakeutumaan pois egomielen ohjaksista hyväksyvään sydämen rauhan tilaan.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Energiahoitoa, vyöhyketerapiaa ja rakkaudellista apua Sinulle! Varaa aikasi rakkaudesta elämääsi.

Hei pitkästä aikaa!

Tietoisuus ja sielu