Herääminen 1




Herääminen

Herääminen on kiinnostava ilmiö henkisyyden saralla. Se on havahtumista "unitilasta" ja kollektiivisesta harhamaailmasta ja huomaamista,  miten ulkoaohjautuvasti ja mallinnuksien kautta, ihminen on toiminut kaikki nämä vuodet. Herääminen on kuin äkkipysähdys seinään, joka saa havahtumaan ja jota ei voi olla huomaamatta. Kun se tulee kohdalle, se muuttaa koko elämän, etkä voi enää palata valheelliseen suorittamiseen, pyrkyryyteen sekä mielistelyyn vain omia etuja lisätäksesi. Herääminen murtaa egomielen selittelyn ja psyykkisen teerenpelin, nähdessään kaiken läpi - tai oikeastaan nähdessään todellisuuden sellaisena kuin se on, ilman vääristynyttä kuvaa, joka muodostuu tunteista, riippuvuuksista, odotuksista, halusta vaikuttaa asioihin ja ihmisiin, sekä muista itsekkäistä tarpeista (edut, valta, omaisuus, suosio) jne.


Herääminen ei ole vielä tänäkään päivänä yleistä. Voisi sanoa, että se on hyvin harvinaista. Katsoessasi ympärillesi henkisiä suuntauksia, huomaat joka puolella merkkejä laumasieluisuudesta, erikoistuneista ryhmistä, henkisistä (katteettomista ja erottelevista) arvonimistä, samaistumisesta, lakihenkisyydestä tai ryhmälle ominaisista käyttäytymis- ja ajattelunormistoista, halusta miellyttää muita ja kuulua ryhmään ja toisinajattelevia ojentaen, kuvitelmia paremmuudesta, oikein tietämisestä sekä erilaisuudesta tai erityisyydestä.

Miten tämä on mahdollista aikana, joka pitäisi olla tietoisuuden kasvun aikaa? Ihmiset ovat vielä unessa, omien ehdollistumiensa, ajatusrakennelmiensa, riippuvuuksiensa ja egon ohjattavina. Asia unessa olemisesta ei ole uusi. Sitä ovat tuoneet esille lukuisat pyhät kirjat, viisaat mystikot, Anthony de Mello kirjassaan Havahtuminen (suosittelen, hieno perusteos), Jed Mc Kenna Henkinen valaistuminen - hitonmoinen juttu ja suomalaisista henkisistä yhteiskunnallisista vaikuttajista Yrjö Kallinen esimerkiksi.

Linkkejä http://www.ruusuristi.fi/luettua-anthony-de-mello-havahtuminen





 Herääminen unesta

Mikä sitten laukaisee heräämisen? Sen voi käynnistää jokin kriisi (loppuunpalaminen, avioliiton kariutuminen, läheisen kuolema, kilpailuyhteiskunnassa suorittaminen, epäonnistumiset, teennäiset ja epäaidot ihmissuhteet ja roolipelit) tai sitten vähittäinen oivaltaminen elämän kokemusten myötä. Herääminen on kuin pyörremyrskyyn astuminen, joka saa sinut ymmärtämään itsesi ja pyrkimyksesi täysin toisella tavalla.  

On kuin rankkasade puhdistaisi sinut turhista itsekkäistä haluista vaikuttaa, hallita ja ohjata omaa sekä muiden elämää, kykyä oivaltaa olennainen elämässä oman sisäisen viisautesi  ääreltä (ei yhteiskunnan luomista ihanteista ja pyrkimyksistä lähtöisin), kykyä nähdä omat ja toisten ihmisten vaikuttimet ja motiivit havainnoimalla ja tunnistaa yhteiskunnallinen sairaalloisuus, jonka aivopesun uhreja jokainen unessaoleva jollain tavoin on ( myös menestyvät robottimaisesti suorittavat ihmiset!).

Todellisuuteen herääminen voi tehdä kipeää. Se ei ole onnellisuutta, ainakaan heti. Saatat pettyä itseesi ja toisiin monta kertaa - tätäkö elämä onkin, noinko itsekkäisiin asioihin olen pyrkinyt, miten harhassa olen elänyt ja mitä itsepetosta harjoittanut... Asiat alkavat näyttämään jopa koomisilta näyttämön esityksiltä ja teatterin henkilöhahmot ja tapahtumat hullunkurisilta ja järjettömiltä, ettei hetkittäin voi kuin nauraa sekä itselleen että toisille. :)

Heräämisen jälkeen huomaa, että hyvätkin pyrkimykset, auttamistyö, henkiset ryhmät jne. voivat paljastua valheellisiksi itsepetoksen, kunnian, hallinnan, verkoston, samanmielisyyden sekä omahyväisyyden porrasaskelmiksi, joita on johtanut suuri egomieli narrin puvussa, naamioituneena rakkauden ja palvelutyön valotyöntekijäksi. Eikä tuo narri puvun ottamisen jälkeen ole muita sen kummempi. Hän oli unessa, unimaailmassa, vain olosuhteet ja roolitukset tuossa unessa olivat toisenlaiset.

Roolisuorituksessaan tämä egomielen ja halujensa ohjaama henkinen ihminen saattoi olla vielä tuhoisammassakin unessa, kuin tavallinen itsekkyystila, jota egomieli helpommin havaittavana muotona edustaa halujen, tarpeiden tai vaatimusten kautta. Hienostunut itsekkyys saa meidät ja muut luulemaan, että kysessä todella on jotain tavoiteltavaa, korkeahenkistä, pyyteetöntä ja kaunista, jos on vielä unessa, mutta totuus on toisenlainen.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Energiahoitoa, vyöhyketerapiaa ja rakkaudellista apua Sinulle! Varaa aikasi rakkaudesta elämääsi.

Hei pitkästä aikaa!

Tietoisuus ja sielu