Nyt -hetkessä eläminen - osa 1


Mitä tarkoittaa eläminen nyt-hetkessä? Eckhart Tolle on puhunut tästä kirjassaan Läsnäolon voima, Anthony de Mello kirjassaan Havahtuminen ja aikaisemmista mestareista mm. Krisnamurti.
Tässä joitakin näkökulmia asiaan.



 Nyt -hetkessä eläminen

Jotta päästään lähestymään laajaa aihetta ja päästään hyväksyvään läsnäoloon ja nyt-hetkeen kiinni, on ensiksi ymmärrettävä kuka todella olet kuoren alla - tiedostettava ja tunnistettava sisäinen havannoija ja tarkkailija, ikuinen olemuksesi, kiireisen elämänrytmin ja haasteiden rinnalla. Tuntumaan pääset helpoimmin esimerkiksi hiljaisuuden kautta, mielekkään tekemisen (liikunta, jooga, käsityöt yms.), luonnossa olemisen, rukoilun, meditaation, musiikin kuuntelun, lukemisen tai muun suoritusvapaan olemisen kautta, jossa voit käydä tunnustelua ajatuksien ja tunnetilojen tarkkailijana ja hiljaisen hyväksyvän olemisen muodossa. Varaa itsellesi aikaa hiljentyä usein! On kuin kävisit uudistumisen lähteillä ja palaisit takaisin täynnä elämäniloa ja hyväksyvää rakkautta itseäsi ja muita kohtaan.

Palaat silloin omaan keskukseesi, viisauteen, tasapainoon ja eheyteen - ikuiseen sieluusi. Mitkään ohimenevät mielentilat ja hankaluudet, eivät sinua ravistele samalla tavoin, vaan säilytät rauhallisen hyväksyvän suhtautumisen ja tietynlaisen objektiivisuuden silloinkin, kun asiat vastustavat. Jos taas et löydä aikaa itsellesi, tai haluat elää tapahtumarikasta elämää suoritteiden varjossa kuten suorittaa elämää, henkisyyttä ja sosiaalisella rintamalla niittää suosiota, niin kadotat rauhan ja yhteyden, olet levottomampi ja pintapuolinen. Syvällinen kiinnittymätön katseleminen jää silloin vähemmälle. 

Hiljaisuudesta siis löytyy portti omaan intuitioon ja ohjaukseen ja luonnolliseen vuoropuheluun kaikkeuden kanssa. Voit esittää kaikkeudelta mielessäsi kysymyksiä  ja hakea vastausta korkeimpaan toteutuvaan hyvään. Vastaus tuntuu rauhan tunteena ja vapauttavana rakastavana olotilana ja meluava mielen kaaos hiljenee. Saat "lomaa" ja vapaata hyväksyntää suorituspainotteista elämäntapaa elävästä egoitsestäsi ja pääset tunnustelemaan, miltä tuntuu olla olemassa ilman näitä taakkoja. Se tuntuu valtavan helpottavalta ja hyvältä!

Olet nyt maailmassa ja sinulla on elämäsi elettävänä. Olet arvokas omana itsenäsi ja kokemuksinasi. Tällä elämällä on tarkoitusta ja merkitystä, ja sen ymmärtäminen vain syvenee. Mikä ihana oivaltamisen tie!

Keho ja kehotietoisuus

Olen ollut elämäni aikana monenlaisten sairauksien hoitajana ja havannoijana diplomi vyöhyketerapeuttina, energiahoitajana sekä koululääketieteen puolella toimiessani. Mitä runsautta on ollut saada nähdä välähdyksiä kummastakin ja nähdä, miten nämä voivat kulkea sulassa sovussa toinen toistaan tukien. Se on avannut myös kykyä nähdä sairauksien taakse, kehon arvoituksiin ja ihmisten kärsimyksiin - fyysisyyteen sielun kulkuneuvona ja matkan tekijän ainutlaatuisena kokemuksellisena näkökulmana. Osani on ollut siinä mielessä myös erikoinen, että olen ollut herkkätuntoinen lapsesta saakka. Hoidoissa olen tuntenut ihmisten vaivoja kehoni kautta ja saanut merkkejä esim. suoritetuista leikkauksista, tunne-elämän haavoista sekä joskus nähnyt sisäisin silmin myös ihmisten auroja ja sieluolemusta.

Mennäänpä ensiksi kehollisuuteen ja muutamiin näkökulmiin siitä. Se, miten suhtaudumme itseemme, minkälaisia tunteita ja ajatuksia tuotamme, miten voimme psyykeltämme sekä mieleltämme ja miten hyväksymme itsemme jokaisen piirteen ja kehon osan, vaikuttaa suoraan terveydentilaamme ja kehomme arvostamiseen sekä kohteluun. Tämä näkyy asioissa kuten, annammeko kehollemme hyvää ja riittävää ravintoa, kohtuullista rasitusta ja liikuntaa sekä suommeko nautintoa, lepoa ja  hemmotteluakin välillä, ja mitkä nämä nautintoa antavat asiat meille ovat. Ovatko ne kohtuudessa ja  tasapainossa vai tuleeko niistä pakkomielteisiä tai riippuvuuksia aiheuttavia kiinnikkeitä. On tärkeää, ettei mene missään asioissa äärimuotoihin. Kultainen keskitie luo sopivaa hyväksyvyyttä ja laajenpaa ymmärrystä, eikä johda fanaattiseen toimintaan tai itsensä tai muiden piinaamiseen tai rajuun arvosteluun. Lopulta kaikesta syntyy kehotietoutta, kehonsa ja itsensä ymmärtämistä sekä valveillaoloa.

Keho viestittää toiminnastaan monin tavoin. Meillä on uskomaton fyysinen koneisto, hermojärjestelmineen, hormoneineen, välittäjäaineineen, aivorakenteineen ja monien muiden kehon ihmeellisten toiminnallisten järjestelmien kautta. Solut uusiutuvat ja dna:ssa kannamme perimää. Lisäksi meillä on näkymätön energiaverkosto (chakrat, chakrajärjestelmä, energiaradat ja henkiset kehot), jotka vaikuttavat myös elinten toimintaan, tunne-elämään, mielen toimintaan ja tietoisuuteen ympäröivästä maailmasta. Ympäröivää henkikehoa kutsutaan myös auraksi joissakin yhteyksissä.




Kehon viisaus

Kehossa on viisautta. Onhan keho ihmeellisempi kapistus, kuin noin äkkiseltään ajattelisi. Tietoisuus parantaa fyysisiä vaivojakin näkymättömien energiaratojen ja solutietoisuuden kautta esim. energiahoidoissa. Tästä on itsellänikin monia kokemuksia. 

Sopivasta liikunnasta ja raittiissa ilmassa oleskelusta keho saa peruskuntoa, mielen tasapainoa, virkeyttä, itseluottamusta, parantaa unen laatua ja tuottaa mielihyvää (endorfiineja). Kannattaakin etsiä oma laji tai liikuntamuoto ja heittää hukkaan ajatukset, ettei liikunta ole minua varten. Jokaiselle löytyy jonkinlainen muoto huolehtia kehon kunnostaan. 


Jos tuntee oman kehonsa kaavan, rakenteen, tiedostaa, tunnistaa olomuotonsa ja on sen hyväksynyt rakastavasti, viestit kulkevat helpommin kehon läpi tietoja antaen.  Keho ja tietoisuus taas  rekisteröivät viestit jollain tavalla älyllisesti - toisenkin ihmisen viallisen osan ja toiminnan, ilmeisesti energiakenttien ja henkikehojen viestityksen kautta mm. parannustilassa. Joskus se tapahtuu myös  ilman yritystä aivan tavallisessa päivätietoisuudessa.


Kun harjaantuu kuuntelemaan omaa kehoaan, huomaa siinä jännityksiä, tiukkuuksia, menneiden muistoja ja tunnelukkoja patoutuneena kehoon ja levottomuutta - jotain joka ei ole täysin tässä hetkessä, maadoittuneena ja luottavaisena, että kaikki on juuri niin kuin pitää. Silloin monesti pelkkä keskittyminen kehoon riittää ja jännitykset sekä tiukkuudet alkavat antamaan vastauksia, mistä asia alunperin on muodostunut tai mikä trauma tai haava on taustalla. Täytyy uskaltaa olla se, mikä on myös kehollisesti ja oppia hyväksymään se jokaista hiusta, hammasta, ryppyä ja piirrettä myöten. Tämä on henkinen asumukseni nyt ja tällä teen tämän elämän muistijäljen ja kokemuksellisen tietoisuusmatkan maahan.


Hengitys


 Kehotietoisuuden herättelemisessä ja ylläpitämisessä hengitys on tärkeässä osassa. Tietoinen hengitys on antautumista tähän hetkeen ja hyväksymistä olla kehollisena henkenä juuri tässä ja nyt. Jokainen hengitys on lupautumista ja imemistä sisään elämän henkeä, menemistä mukaan elämän leikkiin ja laittamalla itsensä ja tietoisuutensa (opittujen ajattelukaavojen ja tunnereaktioiden ryydittämänä) peliin. Hengitys rauhoittaa ja hengitys yhdistää muuhun elolliseen ja myös korkeampiin voimiin, rauhoittamalla mieltä.

Ristiriitaisuudet kehollisessa suhteessa johtuvat usein siitä, ettei ihminen ota huomioon tarpeitaan, vaan väkinäisesti alkaa suhteuttamaan elämäänsä ulkoapäin tulevien odotuksien mukaan tai on mukavuuden haluinen tai jollain tavoin passiivinen, jättäytyen sivuun elämisen ilosta ja ottamatta vastuuta omasta tilastaan ja onnellisuudestaan.


 Tietoisuuden kasvua täytyy tavoitella ja siihen sitoutua pitkäjänteisesti, mutta on oltava myös realistinen ja tarkkanäköinen. Jotta suurin piirtein tiedostaa, missä etenee, mitä on ymmärtänyt ja missä kangertelee, miksi polkee joissakin asioissa paikallaan tai miksi vielä jotain oleellista puuttuu. Oppilaan tulisi olla kärsivällinen ja ilolla jatkaa harjoittelua.


Sukupuolet


Sukupuolirooleista ja tarkoituksista puhutaan usein ja asetellaan vaivihkaa uusia leimoja ja kaavoja, mitä miesten ja naisten pitäisi täällä edustaa. Suhtaudun melko neutraalisti sekä miehisyyteen että naiseuteen, mitä henkisyyteen tulee. Ne ovat vain rooleja, joiden takaa henki puhuu (jos puhuu). Sekä miehillä että naisilla on annettavaa henkisyyteen ja toisille ihmisille. Emme ole niin erilaisia kuin päällisin puolin voisi katsoa, eikä päällinen näytä sen kummemmin henkeä enemmän tai vähemmän ulospäin, vain olemalla jompaa kumpaa sukupuolta. Siksi nykyajan erikoiset ääri-ilmiöt jumalatarenergia suitsutuksineen (ylikorostus) ja vain miesjäseniä hyväksyvine oppisuuntineen ovat lähinnä hassuja jäänteitä ja kaikuja menneisyydestä. Eivät tätä päivää tai ei-dualismia! Ne perustuvat juuri dualistiseen erottelemiseen ja vääristelyyn jokaisen jumalaisesta sielusta,  joita alkulähde yhdistää ja kaunaisia reaktiivista  jälkimaininkia, joissa ei ykseys todella näy.


Variaatioita elämäntehtävän mukaan tietysti voi olla jo pelkän sukupuolisen roolin mukaan (varsinkin jos mennään vielä raottelemaan aikaisempien sukupolvien mallinnuksia sukupuolirooleissa ja tehtävissä) ja kulttuurin tai aikakauden mukaan, mutta useiden inkarnaatioiden kautta on jo melkein ihan sama kumpana tulee. Enemmän tärkeäksi muodostuvat ne luonteenpiirteet, joita haluamme kantaa tässä inkarnaatiossamme, olosuhteet joihin synnymme, ongelmat joita haluamme tässä elämässä kohdata ja kehittää ja tietoisuus - kuinka paljon se ohjaa ja johdattaa toiminnoissamme ja päätöksissämme, vai ajelehdimmeko päämäärättömänä riutuvana kehona tai itseriittoisena kyynärpäätaistelijana tai vuoroin uhrina elämässämme. Mieheys ja naiseus ovat vain ulkokuorta tai näkökulmaa, siis toissijaista ja katoavaista ikuiseen hengen olemukseen nähden.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Energiahoitoa, vyöhyketerapiaa ja rakkaudellista apua Sinulle! Varaa aikasi rakkaudesta elämääsi.

Hei pitkästä aikaa!

Tietoisuus ja sielu